Link naar het artikel
Dit artikel gaat over kinderen met een langdurige of chronische ziekte die les krijgen van op afstand. Momenteel worden er op deze manier een 60-tal kinderen begeleidt. Het artikel maakt melding van diverse alternatieven op deze techniek zoals huisonderwijs, studiebegeleiding, ziekenhuisscholen, ed. Coördinater Els Janssens maakt ons echter attent dat les krijgen van op afstand je ook in contact kan stellen met de klasgenoten. Zo kan de eenzaamheid bij langdurige ziekten verminderd worden.
Het project krijgt ook de ondersteuning van de overheid die de subsidies voor het project opdrijft. De bedoeling is om tegen volgend schooljaar onderwijs aan te bieden aan 100 tot 150 kinderen voor een bepaalde periode via deze technologie.
Dit artikel toont naar mijn mening aan hoeveel technologie wel kan doen voor het onderwijs. Zelf sta ik achter het artikel en achter het ‘onderwijs van op afstand’. Ik kan me eenvoudig inbeelden dat bij zware en langdurige ziekten kinderen snel gedemotiveerd zijn om hun lesachterstand thuis zo veel mogelijk te beperken. Dit project biedt in mijn ogen een creatieve en interactieve oplossing. Door studie en spel te combineren kan men erin trachten de leerachterstand te beperken en wie weet zelfs de pijn te verlichten. Verder biedt het project via de uitvoering op laptop ook praktisch oplossingen voor diegene met een fysieke beperking door hun ziekten (bv enkel licht voorop kunnen zitten door breuken). Ik vind het ook zeer belangrijk dat via deze weg het sociaal contact tot stand blijft. Het voor mij een zeer belangrijk aspect dewelke je bij de alternatieven op dit project niet steeds terugvindt. Het project kan zelfs besparend werken doordat studiebegeleiding in sommige gevallen gedigitaliseerd kan worden (bv door ‘help-functies’, instructies ed.).
woensdag 3 juni 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten